Актуальність використання маркерної зброї в навчальному процесі ЗВО системи МВС України - Ковальов, І. М.; Kovalov, I. M. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 90-91, 2023)
Наголошено, що використання маркерної зброї під патрон Simunition є актуальним і важливим напрямом для навчання в закладах вищої освіти системи МВС. Вона дозволяє покращити ефективність підготовки майбутніх правоохоронців, зменшити ризик травмування, зекономити кошти та покращити командну роботу. Безпека учасників навчання та реалістичність змодельованих службових та екстремальних ситуацій стають основними перевагами використання маркерної зброї під патрон Simunition в навчальних закладах системи МВС.

It is emphasized that the use of marker weapons under the Simunition cartridge is relevant and an important direction for education in institutions of higher education of the Ministry of Internal Affairs. She allows to improve the effectiveness of training future law enforcement officers, reduce the risk of injury, save money and improve teamwork. The safety of training participants and the realism of simulated service and extreme situations are the main advantages of using marker weapons under the Simunition cartridge in educational institutions of the Ministry of Internal Affairs.

Отмечено, что использование маркерного оружия под патрон Simunition является актуальным и важным направлением для обучения в высших учебных заведениях системы МВД. Это позволяет улучшить эффективность подготовки будущих правоохранителей, снизить риск травмирования, сэкономить средства и улучшить командную работу. Безопасность участников обучения и реалистичность смоделированных служебных и экстремальных ситуаций становится основными преимуществами использования маркерного оружия под патрон Simunition в учебных заведениях системы МВД.
Keywords: заклади вищої освіти системи МВС; institutions of higher education of the Ministry of Internal Affairs; заведения высшего образования системы МВД; підготовка правоохоронців; training of law enforcement officers; подготовка правоохранителей; використання маркерної зброї; use of marker weapons; использование маркерного оружия; маркерна зброя під патрон Simunition; Україна; Ukraine; Украина