Психологічні ресурси особистості в контексті психологічного забезпечення поліцейської діяльності - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Olena Sashurina (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020. - С. 455-457, 2020)
Зазначено, що найбільшим негативним внеском у психологічні ресурси особистості поліцейського відрізняються організаційні стресори (відсутність атмосфери взаємної підтримки; нерівномірність розподілу службового навантаження; наявність горизонтальних і вертикальних конфліктів; постановка керівниками завдань, які неможливо виконати у відведений час; надмірна формалізованість праці). Пропонується враховувати це при формулюванні пропозицій психологів за результатами вивчення соціально-психологічного клімату у поліцейських колективах. Отмечено, что самым отрицательным вкладом в психологические ресурсы личности полицейского отличаются организационные стрессоры (отсутствие атмосферы взаимной поддержки; неравномерность распределения служебной нагрузки; наличие горизонтальных и вертикальных конфликтов; постановка руководителями задач, которые невозможно выполнить в отведенное время; чрезмерная формализованность труда). Предлагается учитывать это при формулировании предложений психологов по результатам изучения социально-психологического климата в полицейских коллективах. It is noted that the most negative contribution to the psychological resources of the policeman's personality is organizational stressors (lack of an atmosphere of mutual support; uneven distribution of workload; the presence of horizontal and vertical conflicts; setting tasks by managers that cannot be completed in the allotted time; excessive formalization of work). It is proposed to take this into account when formulating psychologists' proposals based on the results of studying the socio-psychological climate in police teams.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; психологічні ресурси; психологические ресурсы; psychological resources; особистість; личность; personality; аналіз літературних джерел; анализ литературных источников; analysis of literary sources; особистість поліцейського; личность полицейского; police officer's identity; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел