Європейське законодавство з промислової безпеки. Директива Севезо - Шуміло, О. М.; Shumilo, O. M.; Васильківський, Б. М.; Vasylkivskyi, B. M. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 19-20 трав. 2023 р.). – Суми, 2023. – С. 338-340, 2023)
Зроблено огляд європейського законодавства з промислової безпеки. Розкрито основні засади Директиви Севезо.

A review of European legislation on industrial safety was made. The main principles of the Sevezo Directive are revealed.

Проведен обзор европейского законодательства по промышленной безопасности. Раскрыты основные положения Директивы Севезо.
Keywords: промислова безпека; європейське законодавство; Директива Севезо; безпека життєдіяльності; довкілля; industrial safety; european legislation; Seveso Directive; промышленная безопасность; европейское законодательство