The development of the security and defense sector of Portugal - Nahorna, V. S.; Нагорна, В. С. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 182, 2025)
Відзначено, що влада Португалії витрачає значні суми на утримання і модернізацію наявного обладнання, а також на закупівлю широкого спектру техніки, в тому числі бронетехніки, суден, літаків, ракет, торпед, боєприпасів і безпілотних літальних апаратів.

It was noted that the Portuguese authorities spend significant amounts on the maintenance and modernization of existing equipment, as well as on the purchase of a wide range of equipment, including armored vehicles, ships, aircraft, missiles, torpedoes, ammunition and unmanned aerial vehicles.
Keywords: сектор безпеки і оборони; Португалія; зарубіжний досвід; security and defense sector; Portugal; foreign experience