Право на недоторканність житла: цивільно-правовий аспект : автореф. дис. - Горобець, Н. О.; Gorobets, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2731-9682; Горобец, Н. А. (Харків, 2009)
Дисертацію присвячено дослідженню питань проблеми права на недоторканність житла, його цивільно-правового аспекту. Дано визначення житлового простору як особистого немайнового блага фізичної особи. Визначено, що об’єктом досліджуваного права є недоторканність житлового простору. З’ясовано зміст цього права, що становить сукупність правомочностей особи-носія, які мають позитивний та негативний аспекти. Дано визначення права на недоторканність житлового простору як самостійного суб’єктивного особистого немайнового права. Сформульовано поняття здійснення цього права. Дано визначення меж здійснення цього права. Визначені вимоги та випадки можливого правомірного проникнення до житлового простору третіх осіб.

The dissertation is devoted to the questions of right's problems to inviolability of the dwelling, it's civil-legal aspect. The dwelling space is defined as the private unproperty welfare of a physical person. It's defined, that the object of right to inviolability of home is the inviolability of the dwelling space. The last one is an aggregate of person's competences, that have positive and negative aspects. The right to inviolability of the dwelling space is defined as separate subject unproperty right. The definition of realization of the right to inviolability of the dwelling space is determined. It's cleared, that unrealization by a person of researching right doesn't leade to it's stopping. It's given the definition of limits of realization the right to inviolability of the dwelling space. Demands and cases of possible legitimate penetration to the dwelling space of third persons are defined. It's offered recommendations to the improvement of legislation, that regulate relations, that is generated by the right to inviolability of the dwelling space.

Диссертация посвящена исследованию проблемы права на неприкосновенность жилища, его гражданско-правового аспекта. Дано определение жилого пространства как личного неимущественного блага физического лица. Определено, что объектом исследуемого права является неприкосновенность жилого пространства. Выяснено содержание этого права. Дано определение права на неприкосновенность жилого пространства как самостоятельного субъективного личного неимущественного права. Сформулировано понятие осуществления этого права. Даны определения границ осуществления этого права. Определены требования и случаи возможного правомерного проникновения в жилое пространство третьих лиц.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Right to inviolability of the dwelling
Горобець, Н. О. Право на недоторканність житла: цивільно-правовий аспект : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.03 / Наталія Олександрівна Горобець ; Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2010. - 19 с.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.03; житловий простір; недоторканність житлового простору; право на недоторканність житлового простору; здійснення права на недоторканність житлового простору; межі здійснення права на недоторканність житлового простору; dwelling space; inviolability of the dwelling space; right to inviolability of the dwelling space; realization the right to inviolability of the dwelling space; limits of realization the right to inviolability of the dwelling space; жилищное пространство; неприкосновенность жилищного пространства; право на неприкосновенность жилищного пространства; осуществление права на неприкосновенность жилищного пространства; пределы осуществления права на неприкосновенность жилищного пространства