Тенденції розвитку комп’ютерної форензики - Борисова, К. Є.; Borysova, K. Ye.; Світличний, В. А.; Svitlychnyi, V. A. (Актуальні питання судової експертизи і криміналістики : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. з нагоди 100-річчя від дня народж. М. С. Романова (м. Харків, 17 трав. 2024 р. ). – Харків, 2024. – С. 40-41, 2024)
Досліджено сучасний стан комп’ютерної форензики, окреслено основні напрями її розвитку. Розглянуто превентивні стратегії, спрямовані на запобігання кіберзагрозам. Зазначено важливу роль комп’ютерної форензики для підвищення загального рівня кібербезпеки.

The current state of computer forensics is investigated, the main directions of its development are outlined. Preventive strategies aimed at preventing cyber threats are considered. The important role of computer forensics in enhancing overall level of cybersecurity is emphasized.

Исследовано современное состояние компьютерной форензики, определены основные направления ее развития. Рассмотрены превентивные стратегии, направленные на предотвращение киберугроз. Указана важная роль компьютерной форензики для повышения общего уровня кибербезопасности.
Trends in Computer Forensics Development
Keywords: комп’ютерна форензика; кібербезпека; превентивні стратегії; методи розслідування; computer forensics; cybersecurity; preventive strategies; investigation methods; компьютерная форензика; кибербезопасность; превентивные стратегии; методы расследования