Напрями вирішення проблеми легалізації обігу вогнепальної зброї для громадян України (аналіз практики та адміністративного законодавства України) - Кирия, Т. І.; Kyryia, T. I. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 123-125, 2024)
Стверджено, що легалізація цивільної вогнепальної зброї в Україні повинна бути узгоджена з суворими заходами контролю та освітніми ініціативами, щоб максимізувати її потенційні переваги для особистої безпеки громадян, водночас мінімізуючи ризики для громадської безпеки.

It has been argued that the legalization of civilian firearms in Ukraine should be aligned with strict control measures and educational initiatives to maximize its potential benefits for the personal safety of citizens while minimizing the risks to public safety.

Утверждено, что легализация гражданского огнестрельного оружия в Украине должна быть согласована со строгими мерами контроля и образовательными инициативами, чтобы максимизировать потенциальные преимущества для личной безопасности граждан, одновременно минимизируя риски для общественной безопасности.
Keywords: вогнепальна зброя; обіг зброї; легалізація цивільної вогнепальної зброї; правове регулювання; зарубіжний досвід; firearms; arms trafficking; legalization of civilian firearms; legal regulation; foreign experience; огнестрельное оружие; оборот оружия; легализация гражданского огнестрельного оружия; правовое регулирование; зарубежный опыт