Історія кримінального судочинства від розшукового до змагального - Слінько, Д. С.; Slinko, D. S.; Слінько, С. В.; Slinko, S. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8611-3759 (Наше право. - 2022. - № 3. - С. 49-55, 2022)
Розглянуто структури кримінального провадження, стадій, етапів, інститутів від розшукового до змагального. Надано порівняльний аналіз законодавства Великобританії, США, Німеччини, Франції, розглянуто ґенезу його розвитку та встанолено елементи удосконалення структури, послідовності стадій, етапів. Визначено теоретичні проблеми реалізації механізму правового регулювання процесуальних, слідчих, судових дій. Проаналізовано теоретичні положення кримінального процесу,визначено його прогалини, протиріччя між теорією та практикою. Розроблено окремі теоретичні положення структури кримінального провадження, процесуальний механізм проведенням процесуальних, судових дій у разі встановлення обставин кримінального правопорушення, злочину. Встановлено, що основним завдання кримінального провадження залишається його швидке, повне, неупереджене проведення досудового розслідування, з метою судового розгляду, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, злочин, був притягнутий до відповідальності в міру вини, до кожного учасника повинна бути застосована процесуальна процедура.

Based on a historical review of the general provisions of the construction of the criminal process of the countries of Europe and Great Britain, which have developed in two opposite legal systems, legal constructions regarding the defi nition of general and special theories of criminal law and process are provided. Determination of gaps in legal elements in the norms of material and procedural law, which have passed the way from feudal to modern development of the process. The scientifi c novelty of the article lies in the fact that during the comprehensive study of the theoretical provisions of the historical development of the criminal process, separate theoretical provisions of the structure of criminal proceedings, the procedural mechanism of conducting procedural and judicial actions in the event of establishing the circumstances of a criminal offense, crime were developed. It has been established that the main task of criminal proceedings remains its quick, complete, impartial pre-trial investigation, with the aim of a trial, so that everyone who has committed a criminal offense, the crime is brought to justice to the extent of guilt, a procedural procedure must be applied to each participant. The theoretical positions of the article are based on the scientifi c positions of scientists, their monographic publications, which constantly, in a new way, defi ne individual theoretical positions and today are a layer for improving the criminal process. The practical meaning of the article can be established for the use of criminal justice bodies.

Рассмотрены структуры уголовного производства, стадий, этапов, институтов от розыскного до соревновательного. Представлен сравнительный анализ законодательства Великобритании, США, Германии, Франции, рассмотрен генеза его развития и установлены элементы усовершенствования структуры, последовательности стадий, этапов. Определены теоретические проблемы реализации механизма правового регулирования процессуальных, следственных, судебных действий. Проанализированы теоретические положения уголовного процесса, определены его пробелы, противоречия между теорией и практикой. Разработаны отдельные теоретические положения структуры уголовного производства, процессуальный механизм проведением процессуальных, судебных действий в случае установления обстоятельств уголовного преступления. Установлено, что основной задачей уголовного производства остается его быстрое, полное, беспристрастное проведение досудебного расследования, с целью судебного разбирательства, чтобы каждый, кто совершил уголовное преступление, был привлечен к ответственности по мере вины, к каждому участнику должна быть применена процессуальная процедура.
The history of criminal justice from investigative to the competitive
Слінько, Д. С. Історія кримінального судочинства від розшукового до змагального / Слінько Дмитро Сергійович, Слінько Сергій Вікторович // Наше право. - 2022. - № 3. - С. 49-55. - DOI: 10.32782/NP.2022.3.8.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; кримінальне судочинство; criminal justice; уголовное судопроизводство; Історія. History. История; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; зарубіжні країни; foreign countries; зарубежные страны; Франція; France; Франция; Німеччина; Germany; Германия; США; USA; Великобританія; Great Britain; Великобритания; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; кримінально-процесуальне законодавство; criminal procedural legislation; уголовно-процессуальное законодательство; суддя; judge; судья; прокурор; prosecutor; адвокат; lawyer