Інноваційні підходи до ідентифікації загиблих під час війни: синтез традиційних і сучасних технологій - Вишневський, В. А.; Vyshnevskyi, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 279-281, 2025)
Відзначено, що складна справа ідентифікації масових жертв війни в Україні вимагає застосування комплексу традиційних та інноваційних методів криміналістики та судової медицини. Підвищення їх ефективності насамперед потребує вдосконалення нормативно-правової бази та вжиття низки організаційно-технічних заходів, спрямованих на подальший розвиток криміналістичних інформаційних систем (обліків), які вміщують біометричні дані людини, зокрема відбитки пальців, ДНК-профілі, панорамні рентгенівські знімки зубів тощо, тобто ті відомості, які мають найбільші перспективи в контексті використання в ідентифікаційних цілях.

It was noted that the complex task of identifying mass victims of the war in Ukraine requires the use of a complex of traditional and innovative methods of criminology and forensic medicine. Increasing their effectiveness primarily requires improving the regulatory framework and taking a number of organizational and technical measures aimed at further developing forensic information systems (records) that contain a person's biometric data, including fingerprints, DNA profiles, panoramic dental X-rays, etc., that is, the information that has the greatest prospects in the context of use for identification purposes.
Keywords: Україна; війна; інноваційні підходи; ідентифікація загиблих; ідентифікація невпізнаних трупів; Ukraine; war; innovative approaches; identification of the dead; identification of unidentified corpses