Науково-технологічний розвиток як безпековий пріоритет України в умовах збройної агресії - Куркова, К. М.; Kurkova, K. M.; Ксенія Куркова (Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти : матеріали VІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Дніпро, 15 берез. 2024 р.) : у 2-х ч. – Дніпро : ДДУВС, 2024. – Ч. І. – С. 38-40, 2024)
Якщо розглядати науково-технологічний розвиток як конвергенцію науки, техніки й технологій, стає очевидним, що одним із головних чинників, що призвели до виникнення такого оновленого феномена, як «науково-технологічна революція», на зміну попереднім науково-технічним революціям, були дві світові війни в першій половині XX ст., які показали, що від розвитку науки і технологій залежить не тільки загальний добробут суспільства, соціальний, економічний, культурний цивілізаційний розвиток, але й суспільний прогрес загалом.

If we consider scientific and technological development as a convergence of science, technology and technology, it becomes obvious that one of the main factors that led to the emergence of such a renewed phenomenon as the "scientific and technological revolution" instead of the previous scientific and technological revolutions were two global wars in the first half of the 20th century, which showed that not only the general well-being of society, social, economic, cultural civilizational development, but also social progress in general depends on the development of science and technology.

Если рассматривать научно-технологическое развитие как конвергенцию науки, техники и технологий, становится очевидным, что одним из главных факторов, приведших к возникновению такого обновленного феномена, как «научно-технологическая революция», на смену предыдущим научно-техническим революциям были две мировые войны в первой половине XX в., которые показали, что от развития науки и технологий зависит не только всеобщее благосостояние общества, социальное, экономическое, культурное цивилизационное развитие, но и общественный прогресс в целом.
Keywords: науково-технологічний розвиток; конвергенція науки; науково-технологічна революція; війна; безпека; convergence of science; scientific and technological revolution; war; security; конвергенция науки; научно-технологическая революция; война; безопасность