Гарантії незалежності прокуратури в Україні: адміністративно-правове закріплення та реалізація : автореферат дисертації - Колєснік, Т. Є.; Koliesnik, T. Ye. (Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2015)
Дисертацію присвячено визначенню особливостей адміністративноправового закріплення та реалізації гарантій незалежності прокуратури в Україні. Визначається зміст незалежності прокуратури в Україні. Характеризується специфіка адміністративно-правового забезпечення взаємодії органів прокуратури з органами державної влади в Україні. Формулюється поняття гарантій незалежності прокуратури в Україні та надається їх класифікація. Визначаються міжнародні стандарти забезпечення незалежності прокуратури та пропонуються шляхи їх впровадження в Україні. Розглядаються напрямки оптимізації механізму здійснення громадського контролю за діяльністю органів прокуратури України. Надаються пропозиції щодо вдосконалення адміністративного законодавства, яке регулює процедурні питання дотримання гарантій незалежності прокуратури в Україні.

The thesis is devoted to determining the features of administrative and legal consolidation and implementation of the guarantees of independence of the prosecutor’s office in Ukraine. The content of independence of the prosecutor’s office in Ukraine are clarified. Specificity of administrative and legal guaranteeing of the interaction between the prosecutor’s office and agencies of the state power in Ukraine is characterized. The concept of guarantees of independence of the prosecutor’s office in Ukraine is formulated; their classification is provided. International standards to ensure independence of the prosecutor’s office are defined; the ways of their implementation in Ukraine are offered. Directions of optimization of the mechanism of realizing public control over the activity of the prosecutor’s office of Ukraine are formulated. Propositions to improve the system of guarantees of independence of the prosecutor’s office in Ukraine are provided.

Диссертация посвящена определению особенностей административно-правового закрепления и реализации гарантий независимости прокуратуры в Украине. Определяется содержание независимости прокуратуры на Украине. Характеризуется специфика административно-правового обеспечения взаимодействия органов прокуратуры с органами государственной власти в Украине. Формулируется понятие гарантий независимости прокуратуры в Украине и предоставляется их классификация. Определяются международные стандарты обеспечения независимости прокуратуры и предлагаются пути их внедрения в Украине. Рассматриваются направления оптимизации механизма осуществление общественного контроля над деятельностью органов прокуратуры Украины. Предлагаются предложения по совершенствованию административного законодательства, регулирующего процедурные вопросы соблюдения гарантий независимости прокуратуры в Украине.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Guarantees of Independence of the Prosecutor’s Office in Ukraine: Administrative and Legal Consolidation and Implementation
Keywords: Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна; прокуратура; незалежність прокуратури; гарантії; адміністративно-правове забезпечення; взаємодія; міжнародні стандарти; громадський контроль; оптимізація; prosecutor’s office; independence; guarantees; administrative and legal guaranteeing; interaction; international standards; public control; optimization; независимость прокуратуры; гарантии; административно-правовое обеспечение; взаимодействие; международные стандарты; общественный контроль; оптимизация