Щодо необхідності законодавчого закріплення прав поліцейських - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Олена Юхимівна Синявська (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 73-76, 2023)
Відзначено, що успішне виконання складних і відповідальних завдань, які стоять перед органами Національної поліції, знаходяться в прямій залежності від забезпечення прав самих поліцейських, адже неуважність до їх потреб негативно впливає на загальну ефективність їх діяльності. Саме тому, а також враховуючи рекомендації Ради Європи та євроінтеграційний курс України, запропоновано закріпити права поліцейських окремою статтею Закону України «Про Національну поліцію».

It was noted that the successful performance of complex and responsible tasks facing the National Police bodies is directly dependent on ensuring the rights of the police officers themselves, because inattention to their needs negatively affects the overall effectiveness of their activities. That is why, as well as taking into account the recommendations of the Council of Europe and the European integration course of Ukraine, it is proposed to enshrine the rights of police officers in a separate article of the Law of Ukraine "On the National Police".

Отмечено, что успешное выполнение сложных и ответственных задач, стоящих перед органами Национальной полиции, находятся в прямой зависимости от обеспечения прав самих полицейских, ведь невнимательность к их потребностям оказывает негативное влияние на общую эффективность их деятельности. Именно поэтому, а также учитывая рекомендации Совета Европы и евроинтеграционный курс Украины, предложено закрепить полицейские права отдельной статьей Закона Украины «О Национальной полиции».
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; права поліцейських; rights of police officers; права полицейских; законодавство; legislation; законодательство