Особливості правового регулювання праці поліцейських : автореф. дис. - Корольчук, Б. Л.; Korolchuk, B. L.; Могілевський, Л. В. - науковий керівник (Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2021)
Досліджено загальні та спеціальні правові умови реалізації поліцейськими права на працю, де сформульовано низку теоретичних та практичних положень і рекомендацій з удосконалення законодавства, що регулює працю поліцейських в Україні. У роботі узагальнено теоретичні позиції щодо визначення правової природи службово-трудових правовідносин поліцейських. Розкрито зміст правового становища поліцейського та органів Національної поліції як учасників службово-трудових правовідносин. Охарактеризовано порядок укладання трудового договору (контракту) з поліцейським. Розкрито зміст та специфіку трудової функції поліцейського. Визначено зміст та умови зміни контракту про проходження служби в поліції. Розкрито проблеми та особливості правового регулювання службового часу та часу відпочинку поліцейських. Охарактеризовано режими робочого часу та облік службового часу поліцейських. Окреслено особливості праці поліцейських за межами нормальної тривалості службового часу. Опрацьовано й обґрунтовано пропозиції та рекомендації, спрямовані на вдосконалення чинного трудового законодавства України та практики його застосування, що регулює працю поліцейських.

The dissertation research is one of the first complex researches of the general and special legal conditions of realization by police officers of the right to work where the number of theoretical and practical positions and recommendations on perfection of the legislation regulating work of police officers in Ukraine is formulated. The paper summarizes the theoretical positions on the definition of the legal nature of police employment. The content of the legal status of the police officer and the National Police bodies as participants in official-labor relations is revealed. The procedure for concluding an employment agreement (contract) with a police officer is described. The content and specifics of the police officer's job function are revealed. The content and conditions of changing the contract on service in the police have been determined. Problems and features of legal regulation of working hours and rest time of police officers are revealed. The modes of working hours and accounting of working hours of police officers are characterized. Peculiarities of police work outside the normal working hours have been identified. Proposals and recommendations aimed at improving the current labor legislation of Ukraine and the practice of its application regulating the work of police officers have been processed and substantiated.

Исследованы общие и специальные правовые условия реализации полицейскими права на труд, где сформулирован ряд теоретических и практических положений и рекомендаций по усовершенствованию законодательства, регулирующего труд полицейских в Украине. В работе обобщены теоретические позиции по определению правовой природы служебно-трудовых правоотношений полицейских. Раскрыто содержание правового положения полицейского и органов Национальной полиции как участников служебно-трудовых отношений. Охарактеризованы порядок заключения трудового договора (контракта) с полицейским. Раскрыто содержание и специфику трудовой функции полицейского. Определено содержание и условия изменения контракта о прохождении службы в полиции. Раскрыты проблемы и особенности правового регулирования служебного времени и времени отдыха полицейских. Охарактеризованы режимы рабочего времени и учет служебного времени полицейских. Определены особенности труда полицейских за пределами нормальной продолжительности служебного времени. Обработано и обоснованы предложения и рекомендации, направленные на совершенствование действующего трудового законодательства Украины и практики его применения, регулирующего труд полицейских.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Features of legal regulation of police work
Корольчук, Б. Л. Особливості правового регулювання праці поліцейських : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / Корольчук Богдан Леонідович; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2021. - 22 с.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; Україна. Ukraine. Украина; 12.00.05; службово-трудові правовідносини; service and labor relations; служебно-трудовые правоотношения; поліцейський; policeman; полицейский; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; трудовий договір; трудовий контракт; labor contract; трудовой контракт; контракт про проходження служби в поліції; службовий час; office hours; служебное время; спеціальний режим робочого часу; special mode of working hours; специальный режим рабочего времени; час відпочинку; rest time; время отдыха; право на працю; right to work; право на труд