Український народ як субʼєкт права власності - Байдюк, Ю. С.; Baidiuk, Yu. S. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 347-351, 2024)
Проаналізовано погляди вчених та норми чинного законодавства стосовно визнання Українського народу як суб’єкта права власності. Відзначено, що Український народ можна вважати суб’єктом права власності на окремі, зазначені в статті 324 ЦК України об’єкти.

The views of scientists and the norms of the current legislation regarding the recognition of the Ukrainian people as a subject of property rights are analyzed. It was noted that the Ukrainian people can be considered the subject of the right of ownership of certain objects specified in Article 324 of the Civil Code of Ukraine.

Проанализированы взгляды ученых и нормы действующего законодательства по признанию Украинского народа как субъекта права собственности. Отмечено, что украинский народ можно считать субъектом права собственности на отдельные, указанные в статье 324 ГК Украины объекты.
Keywords: Український народ; субʼєкт права власності; учасник цивільних відносин; Ukrainian people; subject of property rights; participant in civil relations; Украинский народ; субъект права собственности; участник гражданских отношений