Адміністративно-правові засади діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів: аналіз законодавства - Дмитренко, В. І.; Dmytrenko, V. I. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 лист. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 105-108, 2021)
Проаналізовано основні нормативно-правові акти, що регулюють діяльність Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з метою виявлення особливостей її адміністративно-правового статусу та можливих напрямків удосконалення.

The main regulatory legal acts regulating the activities of the State Service of Ukraine on Food Safety and Consumer Protection were analyzed in order to identify the peculiarities of its administrative and legal status and possible directions for improvement.

Проанализированы основные нормативно-правовые акты, регулирующие деятельность Государственной службы Украины по безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей, с целью выявления особенностей ее административно-правового статуса и возможных направлений усовершенствования.
Keywords: адміністративно-правові засади; Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; адміністративно-правовий статус; правове регулювання; administrative and legal principles; State Service of Ukraine on Food Safety and consumer protection; administrative and legal status; legal regulation; административно-правовые основы; Государственная служба Украины по безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей; административно-правовой статус; правовое регулирование