Перспективні напрямки впровадження системи «CUSTODY RECORDS» в освітній процес Харківського національного університету внутрішніх справ - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 86-88., 2020)
В діяльність органів та підрозділів поліції активно впроваджується інформаційна підсистема обліку затриманих осіб інформаційно–телекомунікаційна система «Інформаційний портал Національної поліції України» (інформаційна підсистема «CUSTODY RECORDS»). Однією із основних причин, що зумовили її розробку та впровадження, є відсутність ефективного механізму контролю за перебуванням осіб у приміщеннях поліції та належної фіксації дій обох сторін. Відмічено, що у Харківському національному університеті внутрішніх справ вжито комплекс заходів щодо забезпечення належної підготовки та підвищення кваліфікації осіб, відповідальних за перебування затриманих у територіальних органах поліції, слідчих та осіб, що здійснюють фактичне затримання. В деятельность органов и подразделений полиции активно внедряется информационная подсистема учета задержанных лиц информационно-телекоммуникационная система Информационный портал Национальной полиции Украины (информационная подсистема CUSTODY RECORDS). Одной из основных причин, вызвавших ее разработку и внедрение, является отсутствие эффективного механизма контроля за пребыванием лиц в помещениях полиции и надлежащей фиксации действий обеих сторон. Отмечено, что в Харьковском национальном университете внутренних дел принят комплекс мер по обеспечению надлежащей подготовки и повышения квалификации лиц, ответственных за пребывание задержанных в территориальных органах полиции, следователей и лиц, осуществляющих задержание. The information subsystem for registering detainees, the information and telecommunication system Information Portal of the National Police of Ukraine (CUSTODY RECORDS information subsystem), is being actively introduced into the activities of police bodies and subdivisions. One of the main reasons for its development and implementation is the lack of an effective mechanism for monitoring the presence of persons in police premises and proper recording of the actions of both parties. It was noted that the Kharkiv National University of Internal Affairs has adopted a set of measures to ensure proper training and advanced training of persons responsible for the stay of detainees in the territorial police departments, investigators and detainees.
Безпалова О. І. Перспективні напрямки впровадження системи «CUSTODY RECORDS» в освітній процес Харківського національного університету внутрішніх справ / О. І. Безпалова // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін. ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 86-88.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Харківський національний університет внутрішніх справ; Харьковский национальный университет внутренних дел; Kharkiv National University of Internal Affairs; інформаційна підсистема «CUSTODY RECORDS»; информационная подсистема «CUSTODY RECORDS»; information subsystem "CUSTODY RECORDS"; права затриманих осіб; права задержанных лиц; rights of detainees; підвищення стандартів захисту; повышение стандартов безопасности; raising safety standards