Дезадаптація поліцейських при виконанні службових обов’язків в умовах війни - Сарбєй, Ю. В.; Sarbiei, Yu. V. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 294-295, 2024)
Наголошено, що перебування в складних умовах і участь у бойових діях призводить до помітних змін травматичного характеру у свідомості особистості, порушення при сприйнятті перебігу подій, ставленні до оточуючих, що супроводжується дезадаптацією. Досліджено питання щодо наслідків впливу екстремальних умов несення служби на психічне здоров’я правоохоронців.

It is emphasized that staying in difficult conditions and participating in hostilities leads to noticeable changes of a traumatic nature in the consciousness of the individual, disturbances in the perception of the course of events, attitude towards others, which is accompanied by maladaptation. The issue of the impact of extreme conditions of duty on the mental health of law enforcement officers has been investigated.

Отмечено, что пребывание в сложных условиях и участие в боевых действиях приводит к заметным изменениям травматического характера в сознании личности, нарушении при восприятии хода событий, отношении к окружающим, что сопровождается дезадаптацией. Исследованы вопросы последствий влияния экстремальных условий несения службы на психическое здоровье правоохранителей.
Keywords: поліцейські; police officers; полицейские; дезадаптація; maladaptation; дезадаптация; умови війни; conditions of war; условия войны; психічне здоров’я; mental health; психическое здоровье