Актуальні проблеми професійного психологічного відбору до вузів системи МВД - Москаленко, А. П.; Moskalenko, A. P. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 452-456, 2002)
Відзначено, що сам по собі психологічний відбір не є єдиним та вирішальним засобом забезпечення ефективності професійної діяльності, досягнення необхідної якості спеціалістів, попередження плинності кадрів й порушень службової дисципліни. Необхідно враховувати, що це тільки один із компонентів складної системи заходів, методів та засобів комплексного урахування людського фактору у професійній діяльності. It is noted that psychological selection in itself is not the only and decisive means of ensuring the effectiveness of professional activities, achieving the required quality of specialists, preventing staff turnover and violations of professional discipline. Keep in mind that this is just one of components of a complex system of measures, methods and means of integrated consideration of the human factor in professional activities. Отмечено, что сам по себе психологический отбор не является единственным и решающим средством обеспечения эффективности профессиональной деятельности, достижения требуемого качества специалистов, предупреждения текучести кадров и нарушений служебной дисциплины. Необходимо учитывать, что это только один из компонентов сложной системы мероприятий, методов и средств комплексного учета человеческого фактора в профессиональной деятельности.
Current problems of professional psychological selection for universities of the Ministry of Internal Affairs
Актуальные проблемы профессионального психологического отбора в вузы системы МВД
Москаленко, А. П. Актуальні проблеми професійного психологічного відбору до вузів системи МВД / А. П. Москаленко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 452-456.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; higher educational establishments within the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; психологічний відбір; психологический отбор; psychological selection; професійний відбір; профессиональный отбор; professional selection