До характеристики додаткових елементів обов’язкових платежів, що пов’язані з отриманням спадщини та дарунків - Савченко, С. В.; Savchenko, S. V. (Юридична наука. - 2020. - № 1 (103). - С. 237-243, 2020)
Надано характеристику додатковим елементам обов’язкових платежів, що пов’язані з отриманням спадщини та дарунків, серед яких названо: податкові пільги, а також розстрочки або відстрочки при сплаті досліджуваних платежів. Обґрунтовано, що відсутність інституту розстрочки (відстрочки) при сплаті вищевказаного податку звужує права малозабезпечених осіб, оскільки фактично обмежує право на безоплатне отримання майна у формі спадку чи дарунку.

The article, based on the analysis of scientific views of scientists and current legislation of Ukraine, provides a description of additional elements of mandatory payments related to inheritance and gifts, including: tax benefits, as well as installments or deferrals in the payment of research payments. It is substantiated that the absence of the institution of installments (deferrals) in the payment of the above tax restricts the rights of low-income persons, as it actually limits the right to receive property free of charge in the form of inheritance or gift

Охарактеризованы дополнительные элементы обязательных платежей, связанные с получением наследства и подарков, среди которых названо: налоговые льготы, а также рассрочки или отсрочки при уплате исследуемых платежей. Обосновано, что отсутствие института рассрочки (отсрочки) при уплате вышеуказанного налога сужает права малообеспеченных лиц, поскольку фактически ограничивает право на бесплатное получение имущества в форме наследства или подарка.
To describe the additional elements of mandatory payments related to the receipt of inheritance and gifts
Савченко, С. В. До характеристики додаткових елементів обов’язкових платежів, що пов’язані з отриманням спадщини та дарунків / Савченко С. В. // Юридична наука. - 2020. - № 1 (103). - С. 237-243. - DOI: https://doi.org/10.32844/2222-5374-2020-103-1.28.
Савченко , С. В. (2020). ДО ХАРАКТЕРИСТИКИ ДОДАТКОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ОБОВ’ЯЗКОВИХ ПЛАТЕЖІВ, ЩО ПОВ’ЯЗАНІ З ОТРИМАННЯМ СПАДЩИНИ ТА ДАРУНКІВ. Юридична наука, (1(103), 237–243. https://doi.org/10.32844/2222-5374-2020-103-1.28.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Податкове право. Tax law. Налоговое право; податкове законодавство; tax legislation; налоговое законодательство; обов’язковий платіж; mandatory payment; обязательный платеж; спадщина; inheritance; наследство; подарунок; gift; подарок