Деякі особливості суб’єктивних ознак безгосподарського використання земель - Цвіркун, Н. Ю.; Tsvirkun, N. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9195-3349 (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2020. – № 1 (22). – С. 64-71, 2020)
Розглянуто особливості суб'єктивних ознак безгосподарчого використання земель. Визначено, що більшу суспільну небезпеку представляють злочини проти довкілля, що здійснюються посадовими особами. Причиною деградації грунтів є порушення землекористувачами та відповідальними особами свого безпосереднього правового обов'язку по охороні і збереженню земель, недотримання елементарних технологічних правил роботи в полі, їх безвідповідальне ставлення до землі і низька екологічна культура. The article deals with the peculiarities of subjective features of nonagricultural land use. It has been determined that environmental crimes committed by public officials carry greater public danger. The consequences of non-agricultural land use are often the result of the abuse or neglect by officials. The cause of land degradation is the violation by land users and responsible persons of their direct legal obligation to protect land, failure to comply with basic technological rules of agricultural works, their irresponsible attitude to land and low environmental culture. Рассмотрены особенности субъективных признаков безхозяйственного использования земель. Определено, что большую общественную опасность представляют преступления против окружающей среды, совершаемые должностными лицами. Причиной деградации грунтов является нарушение землепользователями и ответственными лицами своей непосредственной правовой обязанности по охране и сохранению земель, несоблюдение элементарных технологических правил работы в поле, их безответственное отношение к земле и низкая экологическая культура.
Some features of the subjective features of nonagricultural land use
Некоторые особенности субъективных признаков безхозяйственного использования земель
Цвіркун, Н. Ю. Деякі особливості суб’єктивних ознак безгосподарського використання земель / Наталія Юріївна Цвіркун // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2020. – № 1 (22). – С. 64-71.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безгосподарське використання земель; бесхозяйственное использование земель; non-agricultural land use; суб'єкт злочину; субъект преступления; subject of a crime; суб'єктивна сторона; субъективная сторона; subjective aspect; злочинна неосвіченість; преступная необразованность; criminal ignorance