Удосконалення адміністративно-правового регулювання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні - Кириченко, Ю. М.; Kyrychenko, Yu. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9125-218X (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 215-218., 2019)
Автор статті зазначив, що децентралізація влади в Україні має забезпечити таку роботу органів та посадових осіб місцевого самоврядування, яка буде спрямована на ефективне вирішення питань місцевого значення, створення сприятливих умов для забезпечення повсякденних потреб місцевих жителів, на реалізацію одного з основних прав людини і громадянина – право на гідне життя.

The author of the article noted that the decentralization of power in Ukraine should ensure such work of bodies and officials of local self-government, which will be aimed at the effective resolution of issues of local importance, the creation of favorable conditions for ensuring the daily needs of local residents, the implementation of one of the fundamental rights person and citizen, the right to a decent life.

Автор статьи отметил, что децентрализация власти в Украине должна обеспечить такую работу органов и должностных лиц местного самоуправления, которая будет направлена на эффективное решение вопросов местного значения, создание благоприятных условий для обеспечения повседневных потребностей местных жителей, на реализацию одного из основных прав человека и гражданина, право на достойную жизнь.
Кириченко, Ю. М. Удосконалення адміністративно-правового регулювання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні / Ю. М. Кириченко // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 215-218.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правове регулювання; административно-правовое регулирование; administrative and legal regulation; органи місцевого самоврядування; органы местного самоуправления; local authorities; децентралізація влади; децентрализация власти; decentralization of power; проведення реформи з децентралізації; проведение реформы по децентрализации; implementation of decentralization reform; взаємодія всіх рівнів влади; взаимодействие всех уровней власти; interaction of all levels of government; реформування системи владних відносин; реформирование системы властных отношений; reforming the system of power relations; підвищення ефективності роботи місцевих органів влади; повышение эффективности работы местных органов власти; improving the performance of local authorities