Цивільно-правова відповідальність в умовах воєнного стану - Рудюк, Н. М.; Rudiuk, N. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 193-196, 2025)
Цивільно-правова відповідальність в умовах воєнного стану є багатогранною і складною сферою, яка вимагає ефективного та гнучкого правового регулювання за підтримки держави. У цих умовах важливо збалансувати потреби національної безпеки з дотриманням прав громадян і бізнесів.

Civil liability under martial law is a multifaceted and complex area that requires effective and flexible legal regulation with the support of the state. In these conditions, it is important to balance the needs of national security with respect for the rights of citizens and businesses.
Keywords: Україна; цивільно-правова відповідальність; воєнний стан; Ukraine; civil liability; martial law