Роль конституційної монархії в сучасному суспільстві - Сорочишин, М. М.; Sorochyshyn, M. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 151-153, 2024)
Зазначено, що монархічна форма правління вдало може існувати у сучасному розвинутому суспільстві. Більш того, механiзми парламентсько-урядової комунiкацiї в державах конституцiйно-монархiчного устрою та їх мистецтво iнтеракцiї опозицiйних сил з владною бiльшiстю є вельми прийнятним прикладом для наслiдування. Конституційна монархія – це не лише форма правління, а певна система ідей, що символізує державний та суспільний лад, заснований на принципах та традиціях єдиноначальності.

It is noted that the monarchical form of government can successfully exist in a modern developed society. More moreover, the mechanisms of parliamentary-government communication in the states of the constitutional-monarchical system and their art of interaction of the opposition forces with the ruling majority are a very acceptable example for imitation. Constitutional monarchy is not only a form of government, but a certain system of ideas that symbolizes the state and social system, based on the principles and traditions of unity.

Отмечено, что монархическая форма правления успешно может существовать в современном развитом обществе. Более того, механизмы парламентско-правительственной коммуникации в государствах конституционно-монархического устройства и их искусство интеракции оппозиционных сил с властным большинством является весьма приемлемым примером для наследования. Конституционная монархия – это не только форма правления, но и определенная система идей, символизирующая государственный и общественный строй, основанный на принципах и традициях единоначалия.
Keywords: конституційна монархія; монархічна форма правління; зарубіжний досвід; Велика Британія; constitutional monarchy; monarchical form of government; foreign experience; Great Britain; конституционная монархия; монархическая форма правления; зарубежный опыт; Великобритания