Загальна характеристика адміністративно-правового забезпечення реалізації правоохоронної функції держави - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X; ResearcherID: J-7221-2016 (Порівняльно-аналітичне право. - 2015. - № 2. - С. 170-174, 2015)
Обґрунтовано, що в механізмі адміністративно-правового регулювання реалізації правоохоронної функції держави можна виокремити дві складові: статичну й динамічну. Доведено значущість дослідження змісту статичної складової зазначеного механізму - адміністративно-правового забезпечення. Сформульовано основні ознаки адміністративно-правового забезпечення реалізації правоохоронної функції держави. Проаналізовано основні критерії, за якими має оцінюватися ефективність такого забезпечення: результативність, адекватність, практичність і відповідність новій доктрині адміністративного права.

It is proved that the mechanism of implementation of the law enforcement functions of the state can be divided into two components: static and dynamic. The importance of the research component of the static nature of this mechanism - the administrative and legal support. The basic features of the administrative and legal support of the implementation of the law enforcement functions of the state. We analyzed the main criteria by which the effectiveness of such should be evaluated to ensure: effectiveness, relevance, practicality and compliance with the new doctrine of administrative law.

Обосновано, что в механизме реализации правоохранительной функции государства можно выделить две составляющие: статическую и динамическую. Показана значимость исследования сущности статической составляющей данного механизма - административно-правового обеспечения. Сформулированы основные особенности административно-правового обеспечения реализации правоохранительной функции государства. Проанализированы основные критерии, по которым должна оцениваться эффективность такого обеспечения: результативность, адекватность, практичность и соответствие новой доктрине административного права.
General characteristic of the administrative and legal support of the implementation of the law enforcement functions of the state
Безпалова, О. І. Загальна характеристика адміністративно-правового забезпечення реалізації правоохоронної функції держави [Електронний ресурс] / Безпалова, О. І. // Порівняльно-аналітичне право. - 2015. - № 2. - С. 170-174. - Режим доступу: http://www.pap.in.ua/2_2015/52.pdf.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правове регулювання; правоохоронна функція держави; адміністративно-правове забезпечення; ефективність; administrative and legal regulation; law enforcement function of the state; administrative and legal support; effectiveness; efficiency; административно-правовое регулирование; правоохранительная функция государства; административно-правовое обеспечение; эффективность