Професійно-психологічна готовність поліцейських до роботи в умовах воєнного стану - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1999-9956 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С.272-273, 2022)
Зазначається, що процес формування психологічної готовності майбутніх поліцейських до діяльності в екстремальних умовах має бути професійно спрямованим як у меті, завданнях, змісті, так і у формах і методах підготовки. Формування професійної готовності має здійснюватися через диференціацію та професіоналізацію процесу підготовки на основі принципів доступності і науковості, системності і систематичності, зв’язку з життям і практикою, врахуванням вікових та індивідуальних особливостей курсантів. Важливим є впровадження інноваційних форм професійно-психологічної підготовки поліцейських з метою оптимізації їхнього психологічного здоров’я, а також розвитку вміння адаптуватися до складних екстремальних умов службової діяльності.

It is noted that the process of forming the psychological readiness of future policemen to work in extreme conditions should be professionally directed both in terms of goals, objectives, content, and in the forms and methods of training. The formation of professional readiness should be carried out through the differentiation and professionalization of the training process based on the principles of accessibility and scientific character, consistency and systematicity, connection with life and practice, taking into account the age and individual characteristics of cadets. It is important to introduce innovative forms of professional and psychological training of police officers in order to optimize their psychological health, as well as to develop the ability to adapt to difficult extreme conditions of service.

Отмечается, что процесс формирования психологической готовности будущих полицейских к деятельности в экстремальных условиях должен быть профессионально направлен как в целях, задачах, содержании, так и в формах и методах подготовки. Формирование профессиональной готовности должно осуществляться через дифференциацию и профессионализацию процесса подготовки на основе принципов доступности и научности, системности и систематичности, связи с жизнью и практикой, учетом возрастных и индивидуальных особенностей курсантов. Важно внедрение инновационных форм профессионально-психологической подготовки полицейских с целью оптимизации их психологического здоровья, а также развития умения адаптироваться к сложным экстремальным условиям служебной деятельности.
Швець Д. В. Професійно-психологічна готовність поліцейських до роботи в умовах воєнного стану / Д. В. Швець // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 272-273.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Психологія. Рsychology. Психология; воєнний стан; поліцейські; професійно-психологічна готовність; екстремальні умови