Соціальний інтелект і психічне здоров’я - Шпортун, А. М.; Shportun, A. M. (Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України: зб. тез доп. ІІІ Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 трав. 2024 р.). – Київ: ДНДІ МВС України, 2024. – С. 359-361, 2024)
Зазначено, що соціальний інтелект – це психологічний феномен соціального змісту, що визначає здатність людини до успішної взаємодії з іншими членами суспільства, ефективного вирішення конфліктних ситуацій та адаптації до різноманітних соціальних середовищ. Підкреслено, що соціальний інтелект має глибокий зв’язок з психічним здоров’ям.

It is noted that social intelligence is a psychological phenomenon of social content that determines a person's ability to successfully interact with other members of society, effectively resolve conflict situations, and adapt to various social environments. It is emphasized that social intelligence has a deep connection with mental health.

Отмечено, что социальный интеллект – это психологический феномен социального содержания, определяющий способность человека к успешному взаимодействию с другими членами общества, эффективному разрешению конфликтных ситуаций и адаптации к различным социальным средам. Подчеркнуто, что социальный интеллект имеет глубокую связь с психическим здоровьем.
Keywords: соціальний інтелект; психічне здоров’я; психічне благополуччя; social intelligence; mental health; mental well-being; социальный интеллект; психическое здоровье; психическое благополучие