Регулятивна функція справедливості в праві - Горобець, Н. О.; Gorobets, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2731-9682 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 36 - 37., 2017)
Проведено аналіз цивільних нормативних положень, зроблено висновок про те, що справедливість в багатьох випадках виступає регулятором відносин, заповнювачем прогалин у правовому або договірному врегулюванні (ст. ст. 652, 749 ЦК України), а відповідно - справедливість виконує регулятивну функцію.

The analysis of civil regulations was carried out, it was concluded that justice in many cases acts as a regulator of relations, fills in the gaps in legal or contractual regulation (Articles 652, 749 of the Civil Code of the Russian Federation), and, accordingly, justice performs a regulatory function.

Проведен анализ гражданских нормативных положений, сделан вывод о том, что справедливость во многих случаях выступает регулятором отношений, заполняет пробелы в правовом или договорном урегулировании (ст. ст. 652, 749 ГК РФ), а соответственно – справедливость выполняет регулятивную функцию.
Горобець Н. О. Регулятивна функція справедливості в праві / Н. О. Горобець // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ,Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 36 - 37.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Філософія права. Philosophy of law. Философия права; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; регулятивна функція справедливості; справедливість; регулятивная функция справедливости; справедливость; regulatory function of justice; justice