Правовий режим цифрових речей у контексті вітчизняної концепції права власності - Сліпченко, С. О.; Slipchenko, S. O.; Сліпченко, А. С.; Slipchenko, A. S. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 85-89, 2024)
Зазначено, що правовий режим речей не відповідає природі та сутності цифрових речей, а значить, застосування до них положень про речі, як це передбачено ст. 179-1 ЦК України, не залежить від їх природних властивостей і сутності. Стверджено, що ст. 179-1 ЦК України, по суті, через невизначеність її змісту є «мертвою» нормою.

It is noted that the legal regime of things does not correspond to the nature and essence of digital things, which means that the application of the provisions on things to them, as provided for in Art. 179-1 of the Civil Code of Ukraine, does not depend on their natural properties and essence. It is asserted that Art. 179-1 of the Civil Code of Ukraine, in fact, due to the uncertainty of its content, is a "dead" norm.

Отмечено, что правовой режим не соответствует природе и сущности цифровых вещей, а значит, применения к ним положений о вещах, как это предусмотрено ст. 179-1 ГК Украины, не зависит от их природных свойств и сущности. Утверждено, что ст. 179-1 ГК Украины, по сути, по неопределенности ее содержания является «мертвой» нормой.
Keywords: цифрові речі; правовий режим; право власності; digital things; legal regime; ownership; цифровые вещи; правовой режим; право собственности