Напрями вдосконалення процедури атестації працівників Національної поліції України - Гарбузюк, К. Г.; Harbuziuk, K. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6714-5074 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 49-51, 2022)
Зазначається, що вдосконалення процедури атестації працівників Національної поліції України залишається одним із найактуальніших питань. У даному напрямку існує низка проблем як правового, так і організаційного характеру. Останні в свою чергу роблять атестацію не інструментом, який дозволяє виявляти кращих працівників поліції та просувати їх по службі, а підвищує ризики порушення службово-трудових відносин поліцейських. В статті запропоновані зміни та доповнення до чинного законодавства, які дозволять якісно покращити процедуру атестації, зроблять її більш прозорою та ефективною. Отмечается, что усовершенствование процедуры аттестации работников Национальной полиции Украины остается одним из самых актуальных вопросов. В данном направлении существует ряд проблем как правового, так и организационного характера. Последние в свою очередь делают аттестацию не инструментом, позволяющим выявлять лучших работников полиции и продвигать их по службе, а повышает риски нарушения служебно-трудовых отношений полицейских. В статье предложены изменения и дополнения к действующему законодательству, которые позволят качественно улучшить процедуру аттестации, сделают ее более прозрачной и эффективной. It is noted that the improvement of the certification procedure for employees of the National Police of Ukraine remains one of the most pressing issues. In this direction, there are a number of problems, both legal and organizational. The latter, in turn, make certification not a tool that allows you to identify the best police officers and promote them in the service, but increases the risk of violation of the service-labor relations of police officers. The article proposes changes and additions to the current legislation, which will improve the quality of the attestation procedure, make it more transparent and efficient.
Гарбузюк К. Г. Напрями вдосконалення процедури атестації працівників Національної поліції України / К. Г. Гарбузюк // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 49-51.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; атестація працівників поліції; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; атестування поліцейських; аттестация работников полиции; certification of police officers; police attestation; аттестация полицейских