Інформаційне забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції : автореферат дисертації - Бродовський, В. В.; Brodovskyi, V. V. (Київ, 2011)
Дисертацію присвячено теоретичним та практичним проблемам інформаційного забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції. З метою з’ясування місця і ролі служби дільничних інспекторів міліції в системі органів внутрішніх справ досліджено історію становлення та розвитку цієї служби в структурному і функціональному аспектах. Проаналізовано принципи та форми інформаційного забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції та акцентовано увагу на необхідності закріплення у відомчих нормативних актах основних її принципів. Особливу увагу приділено окремим напрямкам інформаційного забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції, а саме: інформаційне забезпечення профілактичної діяльності дільничного інспектора міліції; інформаційне забезпечення юрисдикційної діяльності дільничного інспектора міліції; інформаційна взаємодія дільничного інспектора міліції з державними органами та громадськістю. Обґрунтовано науково-теоретичні висновки та практичні пропозиції, спрямовані на удосконалення законодавства, норми якого регулюють правовідносини у сфері інформаційного забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції.

Dissertation is devoted to the theoretical and practical problems of information ensuring of the district inspector of police activity. With a view to clarify the place and role of the department of the district inspectors of police in the system of the organs of internal affairs, it is investigated the history of becoming and development of this department in structure and functional aspects. It is analyzed the principles and forms of information ensuring of the district inspector of police activity, and it is accented the attention of the necessity to fastening of basic principles in the departmental normative acts. The main attention is spared to separate directions of information ensuring of the district inspector of police activity, namely: the information ensuring of prevention measures of the district inspector of police; information ensuring of jurisdiction activity of the district inspector of police; information interaction of the district inspector of police with the state organs and the public. It is grounded scientific-theoretical conclusions and practical offers which directed to the improvement of legislation, norm of which are regulated the relations of information ensuring of the district inspector of police activity sphere, and to the treatment of new regulatory-law acts.

Диссертация посвящена решению научной задачи совершенствования информационного обеспечения деятельности участкового инспектора милиции. В работе сформулировано авторское понятие информационного обеспечения деятельности участкового инспектора милиции. Исследуется становление службы участковых инспекторов милиции и её место среди иных служб органов внутренних дел. Разработаны конкретные предложения по созданию и применению автоматизированных систем информационного обеспечения с использованием технологических и программных средств, которые будут направлены на улучшение эффективности деятельности участкового инспектора милиции, что качественно улучшит информационное обеспечение основных направлений их деятельности, сократив рабочее время на обработку собранной информации, повысит достоверность исходящих данных, увеличит функциональные возможности составления разных форм отчётной информации. Обоснованы научно-теоретические выводы и практические предложения, направленные на совершенствование законодательства, нормы которого регулируют отношения в сфере информационного обеспечения деятельности участкового инспектора милиции.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Information ensuring of the district inspector of police activity
Keywords: Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна; дільничний інспектор міліції; інформаційне забезпечення; профілактика; профілактична діяльність; юрисдикційна діяльність; взаємодія; district inspector of the police; information ensuring; prevention; prevention activity; jurisdiction activity; interaction; участковый инспектор милиции; информационное обеспечение; профилактика; профилактическая деятельность; юрисдикционная деятельность; взаимодействие