Аналіз техніко-тактичної підготовленості спортсменок високої кваліфікації, які спеціалізуються в боротьбі самбо за підсумками «ЧС-2021» - Ковальов, І. М.; Kovalov, I. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0151-388X; Ільченко, С. С.; Ilchenko, S. S.; Замрозевич-Шадріна, С. Р.; Zamrozevych-Shadrina, S. R.; Дяченко, А. А.; Diachenko, A. A.; Людовик, Т. В.; Liudovyk, T. V.; Антонюк, А. Е.; et al. (Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 15: Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). - 2022. - Вип. 2(146). - С. 63-69, 2022)
Проведено аналіз техніко-тактичного арсеналу елітних спортсменок, які спеціалізуються в боротьбі самбо, чемпіонок та призерок «Чемпіонату світу – 2021 року». Запропоновано зосередити увагу провідних тренерів на: підвищенні спеціальної витривалості; розширенню техніко-тактичних комбінацій у стійці; удосконаленню техніки та тактики застосування больових прийомів (на руки та ноги) після утримань різними способами; формування тактильної чутливості та уміння контролювати психофізичний стан самбісток упродовж змагальної сутички, тощо.

An analysis of the technical and tactical arsenal of elite athletes specializing in sambo wrestling, champions and medalists of the "World Championship - 2021" was conducted. It is proposed to focus the attention of leading trainers on: increasing special endurance; expansion of technical and tactical combinations in the rack; improving the technique and tactics of applying pain techniques (on arms and legs) after abstinence in various ways; the formation of tactile sensitivity and the ability to control the psychophysical state of sambi athletes during a competitive fight, etc.

Проведен анализ технико-тактического арсенала элитных спортсменок, специализирующихся на борьбе самбо, чемпионок и призеров «Чемпионата мира – 2021 года». Предложено сосредоточить внимание ведущих тренеров на повышении специальной выносливости; расширению технико-тактических комбинаций в стойке; усовершенствованию техники и тактики применения болевых приемов (на руки и ноги) после содержания разными способами; формирование тактильной чувствительности и умения контролировать психофизическое состояние самбисток на протяжении соревновательной схватки и т.д.
Analysis of technical and tactical training of highly qualified athletes (women) who specialize in sambo wrestling following the results of the 2021 World Cup
Ковальов, І. М. Аналіз техніко-тактичної підготовленості спортсменок високої кваліфікації, які спеціалізуються в боротьбі самбо за підсумками «ЧС-2021» / Ковальов І. М., Ільченко С. С., Замрозевич-Шадріна С. Р. та ін. // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 15: Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). - 2022. - Вип. 2(146). - С. 63-69. - DOI: 10.31392/NPU-nc.series15.2022.2(146).14.
Keywords: Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; боротьба самбо; Sambo wrestling; борьба самбо; жінки; women; женщины; змістові характеристики; content characteristics; содержательные характеристики; тактична підготовка; tactical training; тактическая подготовка; технічна підготовка; tactical training; тактическая подготовка; спорт вищих досягнень; sport higher achievements; спорт высших достижений