Правові проблеми незаконного вивезення дитини з країни постійного місця проживання - Кириченко, Т. С.; Kyrychenko, T. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8785-0475 (Підприємництво, господарство і право. – 2019. – № 4. – С. 27-31, 2019)
Автором під час аналізу міжнародних положень і норм чинного цивільного законодавства, які регламентують порядок вивезення дитини з країни постійного місця проживання, надано характеристику категорії незаконного вивезення дитини з постійного місця проживання, а також виявлено низку неточностей, що на практиці може призвести до прийняття судом необґрунтованих рішень про дозвіл на вивезення дитини закордон.

The author during the analysis of international regulations and norms of current civil law that regulate the procedure for bringing a child out of the country of permanent residence, describes the category of unlawful removal of a child from a permanent place of residence, and also revealed a number of inaccuracies that in practice may lead to a court making an unreasonable decision regarding exporting a child abroad.

Автором в ходе анализа международных положений и норм действующего гражданского законодательства, которые регламентируют порядок вывоза ребенка из страны постоянного места жительства, охарактеризована категория незаконного вывоза ребенка с постоянного места жительства, а также обнаружен ряд неточностей, которые на практике могут привести к принятию судом необоснованных решений относительно вывоза ребенка за границу.
Кириченко, Т. Правові проблеми незаконного вивезення дитини з країни постійного місця проживання / Тетяна Кириченко // Підприємництво, господарство і право. – 2019. – № 4. – С. 27-31.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; незаконне вивезення дитини; дитина; постійне місце проживання; рішення суду; згода одного з батьків на вивезення дитини; спрощене позовне провадження; незаконный вывоз ребенка; постоянное место жительства; решение суда; согласие одного из родителей на вывоз ребенка; упрощенное исковое производство; illegal export of a child; permanent residence; court decision; consent of one of the parents to export a child; simplified claim proceedings