Особливості розслідування самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи - Перлін, В. С.; Perlin, V. S. (Судова та слідча практика в Україні. - 2017. - Вип. 5. - С. 118-122, 2017)
Визначено особливості розслідування самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи. Виокремлено етапи розслідування вказанних кримінальних правопорушень, розглянуто характерні для кожного з них типові слідчі ситуації та відповідні алгоритми дій слідчого.

Peculiarities of the investigation of the arbitrary assignment of authority or the title of an official have been determined. The stages of the investigation of the specified criminal offenses are distinguished, the typical investigative situations characteristic of each of them and the corresponding algorithms of the investigator's actions are considered.

Определены особенности расследования самовольного присвоения властных полномочий или звания должностного лица. Выделены этапы расследования указанных уголовных правонарушений, рассмотрены характерные для каждого из них типичные следственные ситуации и соответствующие алгоритмы действий следователя.
Keywords: періодизація досудового розслідування; periodization of pre-trial investigation; периодизация досудебного расследования; типові слідчі ситуації; typical investigative situations; типичные следственные ситуации; самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи; arbitrary assignment of authority or the title of an official; самовольное присвоение властных полномочий или звание должностного лица