Рішення Європейського суду з прав людини як критерій оцінки діяльності міліції України - Войціховський, А. В.; Voytsihovskyi, A. V.; Андрій Войціховський (Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини: зб. наук. ст. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 верес. 2012 р.). – Одеса: Фенікс, 2012. - С. 415-425, 2012)
У статті досліджується практика розгляду заяв Європейським судом з прав людини стосовно діяльності органів внутрішніх справ України; дається узагальнення судових рішень та визначення вимог, що містяться у них стосовно України; з’ясовуються позитивні зміни у діяльності міліції у галузі захисту прав людини, зокрема в сфері протидії катуванням та жорстокого поводження.

In the article practice of consideration of statements the European court is investigated on human rights in relation to activity of organs of internal affairs of Ukraine; generalization of court decisions and determination of requirements which are contained for them in relation to Ukraine are given; positive changes turn out in activity of police in industry of defence of human rights, in particular in the field of counteraction to tortures and legal cruelty.

В статье исследуется практика рассмотрения заявлений Европейским судом по правам человека относительно деятельности органов внутренних дел Украины; дается обобщение судебных решений и определение требований, которые содержатся у них относительно Украины; выясняются позитивные изменения в деятельности милиции в отрасли защиты прав человека, в частности в сфере противодействия истязаниям и жестокого обращения.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; Європейський суд з прав людини; права людини; катування; жорстоке поводження; European Court of Human Rights; human rights; tortures; legal cruelty; Европейский суд по правам человека; права человека; истязания; жестокое обращение