Принцип верховенства права як основа діяльності Національної поліції України - Денисюк, Д. С.; Denysiuk, D. S. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.). – Харків, 2016.– С. 124-126, 2016)
Наголошено, що основними проявами принципу верховенства права в діяльності органів Національної поліції України є: 1) пріоритет людини та її прав та свобод; 2) необхідність урахування практики Європейського суду з прав людини. Визначено, що поліція у своїй діяльності керується принципом верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

It is emphasized that the main manifestations of the principle of the rule of law in the activities of the National Police of Ukraine are: 1) the priority of the person and his rights and freedoms; 2) the need to take into account the practice of the European Court of Human Rights. It was determined that the police in its activity is guided by the principle of the rule of law, according to which a person, his rights and freedoms are recognized as the highest values ​​and determine the content and direction of the state's activities.

Отмечено, что основными проявлениями принципа верховенства права в деятельности органов Национальной полиции Украины: 1) приоритет человека и его прав и свобод; 2) необходимость учета практики Европейского суда по правам человека. Определено, что полиция в своей деятельности руководствуется принципом верховенства права, согласно которому человек, его права и свободы признаются высокими ценностями и определяют содержание и направленность деятельности государства.
Денисюк, Д. С. Принцип верховенства права як основа діяльності Національної поліції України / Денис Станіславович Денисюк // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 124-126.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; принцип верховенства права; principle of the rule of law; права та свободи громадян