Щодо проблемних питань адміністративного розслідування випадків булінгу в умовах воєнного стану - Бахаєва, А. С.; Bakhaieva, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6498-2213 (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 107-108, 2022)
Розглянуто поняття булінг, а також певні складнощі, які можуть виникнутиі у поліцейського з комунікацією зі сторонами булінгу. Наслідком такої ситуації може стати: 1) порушення процесуальних строків адміністративного розслідування; 2) не здобуття доказів наявності вини особи у вчинені правопорушення, що ставиться їй у вину; 3) ігнорування проблеми булінгу під час дії правового режиму воєнного стану. Останнє є недопустимим, оскільки нетерпимість до будьяких проявів булінгу є невід’ємною складовою безпечного освітнього середовище, створення якого має захистити дітей від несприятливих чинників.

The concept of bullying is considered, as well as certain difficulties that a police officer may have when communicating with the parties involved in bullying. The consequence of such a situation may be: 1) violation of the procedural terms of the administrative investigation; 2) failure to obtain evidence of the person's guilt in the committed offenses for which he is accused; 3) ignoring the problem of bullying during the legal regime of martial law. The latter is unacceptable, since intolerance to any manifestations of bullying is an integral component of a safe educational environment, the creation of which should protect children from adverse factors.

Рассмотрены понятия буллинг, а также определенные сложности, которые могут возникнуть у полицейского с коммуникацией со сторонами буллинга. Следствием такой ситуации может стать: 1) нарушение процессуальных сроков административного расследования; 2) не получение доказательств наличия вины лица в совершении правонарушения, которое вменяется ему в вину; 3) игнорирование проблемы буллинга во время действия правового режима военного положения. Последнее недопустимо, поскольку нетерпимость к любым проявлениям буллинга является неотъемлемой составляющей безопасной образовательной среды, создание которой должно защитить детей от неблагоприятных факторов.
Бахаєва, А. С. Щодо проблемних питань адміністративного розслідування випадків булінгу в умовах воєнного стану / Альона Сергіївна Бахаєва // Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 107-108.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; булінг; bullying; буллинг; воєнний стан; martial law; военное положение; адміністративне розслідування; administrative investigation; административное расследование; протидія булінгу