Шахрайські схеми, які найбільш активні в наше сьогодення - Маляренко, Д. С.; Maliarenko, D. S.; Гнусов, Ю. В.; Gnusov, Y. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9017-9635 (Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів : зб. матеріалів кругл. столу (м. Харків, 9 груд. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 63-66., 2020)
Наведено висновки: багато людей на жаль, думають що в інтернеті заробити гроші без вкладень можна легко і просто, але при пошуку способів заробити грошей, часто потрапляють на шахраїв або шахрайський проєкт, а способів того, як розвести і вкрасти гроші, дуже багато, чорних схем заробітку, сірі і білі схеми є, але чорних більше. Заробити гроші в інтернеті можна, без вкладень, просто треба знати де. Приведены выводы: многие люди к сожалению, думают что в интернете заработать деньги без вложений можно легко и просто, но при поиске способов заработать денег, часто попадают на мошенников или мошеннический проект, а способов того, как развести и украсть деньги, очень много, черных схем заработка, серые и белые схемы есть, но черных больше. Заработать деньги в интернете можно, без вложений, просто нужно знать где. The conclusions are given: many people, unfortunately, think that it is easy and simple to make money on the Internet without investments, but when looking for ways to make money, they often fall for scammers or a fraudulent project, and there are a lot of ways to cheat and steal money, black there are schemes for earning money, there are gray and white schemes, but there are more black ones. You can earn money on the Internet, without investments, you just need to know where.
Маляренко Д. С. Шахрайські схеми, які найбільш активні в наше сьогодення / Д. С. Маляренко, Ю. В. Гнусов // Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів : зб. матеріалів кругл. столу (м. Харків, 9 груд. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 63-66.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; шахрайство в Інтернеті; мошенничество в Интернете; Internet fraud; шахрайські схеми; мошеннические схемы; fraudulent schemes; шахрайство; мошенничество; fraud; чорні брокери; черные брокеры; black brokers; бінарні опціони; бинарные опционы; binary options; SCAM сайти; SCAM сайты; SCAM sites; HYIP проєкти; HYIP проекты; HYIP projects; фінансові піраміди; финансовые пирамиды; financial pyramids; вішинг; вишинг; vishing; телефонні шахраї; телефонные мошенники; phone scammers