Протидія домашньому насильству органами Національної поліції : методичний посібник - Департамент превентивної діяльності Національної поліції України; ХНУВС; Kharkiv National University of Internal Affairs; Харківський національний університет внутрішніх справ; Науково-дослідна лабораторія з проблем протидії злочинності; Альошкін, С. В.; Aloshkin, S. V.; Даценко, О. В.; Datsenko, O. V.; Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; ResearcherID: I-5612-2016; et al. (Харків: ХНУВС, 2019. - 93 с., 2019)
Методичний посібник відображає основні положення законодавства України та нормативно-правових актів щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Його метою є вироблення розуміння таких основних понять, як домашнє насильство, його форми, способи запобігання та протидії домашньому насильству, застосування норм адміністративного та кримінального законодавства до кривдників, а також механізму налагодження належної взаємодії із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

The methodological manual reflects the main provisions of the legislation of Ukraine and regulatory legal acts to prevent and combat domestic violence. Its purpose is to develop an understanding of such basic concepts as domestic violence, its forms, ways to prevent and counteract domestic violence, application of administrative and criminal law to offenders, as well as a mechanism for establishing proper interaction with entities that carry out activities in the field of preventing and combating domestic violence violence and gender-based violence.

Методическое пособие отражает основные положения законодательства Украины и нормативно-правовых актов по предотвращению и противодействию домашнему насилию. Его целью является выработка понимания таких основных понятий, как домашнее насилие, его формы, способы предотвращения и противодействия домашнему насилию, применение норм административного и уголовного законодательства к обидчикам, а также механизма налаживания должного взаимодействия с субъектами, которые осуществляют мероприятия в сфере предотвращения и противодействия домашнему насилию и насилию по признаку пола.
методичний посібник
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; противодействие домашнему насилию; протидія домашньому насильству; combating domestic violence; домашнее насилие; domestic violence; домашнє насильство