Щодо визначення місця прокуратури серед гілок державної влади та її ролі в механізмі держави - Голубов, А. Є.; Holubov, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8608-4206 (Правове регулювання суспільних відносин: актуальні проблеми та вимоги сьогодення: матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( м. Запоріжжя, 27–28 лип. 2018 р.). – Запоріжжя, 2018. - С. 105-108., 2018)
Досліджено вплив внесених у 2016 році змін до Конституції України (щодо правосуддя) на визначення місця та ролі прокуратури в державі. Вказано, що в внаслідок цих змін прокуратуру доцільно відносити до органів судової влади. Відмічено, що оновлення змісту функцій прокуратури змінює і роль цього органу в механізмі держави, що вказує на посилення загально соціальної спрямованості його діяльності в інтересах всього суспільства.

The influence of amendments to the Constitution of Ukraine (concerning justice), introduced in 2016 on the definition of the place and role of the prosecutor's office in the state, is considered. It is noted that as a result of these changes, the prosecutor's office should be referred to the bodies of the judiciary. It is noted that the update of the content of the functions of the prosecutor's office changes the role of this body in the mechanism of the state, indicates the strengthening of the general orientation of its activities in the interests of the whole society.

Исследовано влияние внесенных в 2016 году изменений в Конституцию Украины (относительно правосудия) на определение места и роли прокуратуры в государстве. Указано, что в результате этих изменений прокуратуру целесообразно относить к органам судебной власти. Отмечено, что обновление содержания функций прокуратуры меняет и роль этого органа в механизме государства, указывает на усиление общей направленности его деятельности в интересах всего общества.
Голубов А. Є. Щодо визначення місця прокуратури серед гілок державної влади та її ролі в механізмі держави / Голубов А. Є. // Правове регулювання суспільних відносин: актуальні проблеми та вимоги сьогодення: матеріали міжнар. наук.-практ. конф., м. Запоріжжя, 27–28 лип. 2018 р. / Запорізька міська громадська організація «Істина». – Запоріжжя, 2018. - С. 105-108.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; прокуратура; prosecutor's office; гілки влади; ветви власти; branches of power; механізм держави; органи судової влади; механизм государства; state mechanism; органы судебной власти; judicial authorities