Психологічні аспекти національно-патріотичного виховання курсантів закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання - Цісар, Є. О.; Tsisar, Ye. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 396-398, 2025)
Головною метою національно-патріотичного виховання курсантів є вироблення, розвиток стійких патріотичних поглядів та переконань, що ґрунтуються на принципах гуманізму, законності, національної спрямованості, толерантності, особистісної орієнтації. Саме вони є основою формування і розвитку індивідуально-психологічних якостей працівника, що ефективно виконує службові обов’язки та постійно професійно зростає.

The main goal of national-patriotic education of cadets is to develop and maintain stable patriotic views and beliefs based on the principles of humanism, legality, national orientation, tolerance, and personal orientation. They are the basis for the formation and development of individual psychological qualities of an employee who effectively performs his duties and constantly grows professionally.
Keywords: юридична психологія; заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання; психологічні аспекти; національно-патріотичне виховання; legal psychology; higher education institutions with specific learning conditions; psychological aspects; national-patriotic education