Предмет сучасного адміністративного права України - Галунько, В. В.; Galunko, V. V. (Форум права. – 2010. – № 2. – С. 83–88, 2010)
На основі аналізу положень Конституції України наукової думки провідних вітчизняних й зарубіжних у галузі адміністративного права сформулювати оновлений предмет сучасного адміністративного права України, як системи широких суспільних відносин між суб’єктами та об’єктами публічного управління, які виникають у сфері владно- розпорядчої діяльності, надання адміністративних сервісних послуг, з метою публічного забезпечення прав і свобод людини, нормального функціонування громадянського суспільства держави, при суворому дотриманні принципу законності із можливістю застосування до порушників адміністративно-правових норм засобів державного примусу.

The article based on an analysis of the provisions of the Constitution, the legal doctrine of domestic and foreign researchers formulated an updated view of modern administrative law in Ukraine, as a system of broad social relations between subjects and objects of public administration, which arise in the area-making authority of the management activities, provision of administrative services, to ensure public rights and freedoms and normal functioning of civil society the state, with strict observance of the principle of legality with the possibility of the violators of the administrative law of state coercion.

На основе анализа положений Конституции Украины, юридического учения отечественных и зарубежных ученных, сформулирован обновленный предмет современного административного права Украины, как системы широких общественных отношений между субъектами и объектами публичного управления, которые возникают в сфере властно-распорядительной деятельности, предоставления административных сервисных услуг, с целью публичного обеспечения прав и свобод человека, нормального функционирования гражданского общества государства, при строгом соблюдении принципа законности с возможностью применения к нарушителям административно- правовых норм средств государственного принуждения.
The Subject of Modern Administrative Law in Ukraine
Предмет современного административного права Украины
Галунько , В. В. Предмет сучасного адміністративного права України [Електронний ресурс] / В. В. Галунько // Форум права. – 2010. – № 2. – С. 83–88. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2010-2/10gvvcpu.pdf.
Галунько В. В. "Предмет сучасного адміністративного права України." Форум права 2 (2010): 83-88.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; предмет адміністративного права; предмет административного права; administrative law; subject of administrative law