Технологія blockchain як засіб захисту персональних даних - Бєляєва, Є. Г.; Bieliaieva, Ye. H.; Клімушин, П. С.; Klimushyn, P. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1020-9399 (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (27 травня 2020 р., м. Харків). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 132-134., 2020)
Розглянуто проблему використання блокчейн технологій в захисті персональних даних та визначення пріоритетних та перспективних напрямів їх подальшого застосування в Україні. Вказано на необхідність повністю переосмислити інфраструктуру функціонування державних реєстрів в Україні, та від розпорошеної, ієрархічної структури перейти до єдиного реєстру, який буде функціонувати в розподіленому вигляді. The problem of using blockchain technologies in personal data protection and determining priority and perspective directions of their further application in Ukraine is considered. It is pointed out that it is necessary to completely rethink the infrastructure of state registers in Ukraine, and to move from a scattered, hierarchical structure to a single register, which will operate in a distributed form. Рассмотрена проблема использования блокчейн технологий в защите персональных данных и определение приоритетных и перспективных направлений их дальнейшего применения в Украине. Указано на необходимость полностью переосмыслить инфраструктуру функционирования государственных реестров в Украине и от распыленной иерархической структуры перейти к единому реестру, который будет функционировать в распределенном виде.
Бєляєва, Є. Г. Технологія blockchain як засіб захисту персональних даних / Єлизавета Георгіївна Бєляєва, Петро Сергійович Клімушин // Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (27 травня 2020 р., м. Харків) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 132-134.
Keywords: Інформаційне право. Information law. Информационное право; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; захист персональних даних; protection of personal data; защита персональных данных; блокчейн; blockchain; розподілений реєстр персональних даних; distributed register of personal data; распределенный реестр персональных данных; державний реєстр; state register; государственный реестр; публічні електронні реєстри; public electronic registers; публичные электронные реестры