Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS- COV-2, та її наслідками: дискусійні аспекти правової природи - Токарєва, К. О.; Tokarieva, K. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7891-226X (Право та інноваційне суспільство. - 2021. - № 1 (16). - С. 154-160, 2021)
Акцентовано увагу на з’ясуванні правової природи Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS- COV-2, та її наслідками. Підкреслено, що наразі правова природа Фонду COVID-19 є дискусійною. Зауважено, що видатки, які здійснюються за рахунок коштів акумульованих у ньому мають здійснюватись з резервного фонду бюджету за встановленою законодавством процедурою. Також не зовсім логічним вбачається встановлення темпоральної обмеженості функціонування Фонду. Наголошено, що запроваджений Урядом механізм розподілу коштів Фонду COVID-19 є доволі складним, деякі положення залишилися поза увагою законодавця. Emphasis is placed on clarifying the legal nature of the Acute Respiratory Fund COVID-19 disease caused by the coronavirus SARS-COV-2 and its consequences. It is emphasized that the legal nature of the COVID-19 Foundation is currently debatable. It is noted that expenditures made at the expense of the funds accumulated in it should be made from the reserve fund of the budget according to the procedure established by law. It is also not entirely logical to establish the temporal limitation of the Fund's functioning. It is emphasized that the mechanism of distribution of funds of the COVID-19 Fund introduced by the Government is rather complicated, some provisions have been left out of the legislator's attention. Акцентировано внимание на выяснении правовой природы Фонда борьбы с острой респираторной болезнью COVID-19, вызванной коронавирусом SARS- COV-2, и ее последствиями. Подчеркнуто, что сейчас правовая природа Фонда COVID-19 является дискуссионной. Замечено, что расходы, осуществляемые за счет средств аккумулированных в нем должны осуществляться из резервного фонда бюджета по установленной законодательством процедуре. Также не совсем логичным представляется установление темпоральной ограниченности функционирования Фонда. Отмечено, что введенный Правительством механизм распределения средств Фонда COVID-19 довольно сложным, некоторые положения остались без внимания законодателя.
COVID-19 acute respiratory disease fund caused by coronavirus SARS-COV-2 and its consequences: discussive aspects of the legal nature
Фонд борьбы с острой респираторной болезнью COVID-19, вызванной коронавирусом SARS- COV-2, и ее последствиями: дискуссионные аспекты правовой природы
Токарєва, К. О. Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS- COV-2, та її наслідками: дискусійні аспекти правової природи [Електронний ресурс] / Токарєва Катерина Олегівна // Право та інноваційне суспільство. - 2021. - № 1 (16). - С. 154-160. - Режим доступу: http://apir.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/Tokarieva16.pdf. Токарєва К. О. Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS- COV-2, та її наслідками: дискусійні аспекти правової природи. Право та інноваційне суспільство: електрон. наук. вид. 2021. № 1 (16). URL: http://apir.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/Tokarieva16.pdf.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19; Фонд борьбы с острой респираторной болезнью COVID-19; COVID-19 Acute Respiratory Disease Control Fund; бюджет; budget; структура бюджету; структура бюджета; budget structure; резервний фонд; резервный фонд; reserve fund; спеціальний фонд; специальный фонд; special fund; фонди бюджету; фонды бюджета; budget funds; правова природа; правовая природа; legal nature