Подолання стресу поліцейськими в умовах воєнного часу - Михайловська, А. А.; Mykhailovska, A. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 389-391, 2025)
Зазначено, що психоемоційна стійкість працівників поліції в умовах воєнного конфлікту є ключовим чинником їхньої професійної ефективності, здатності ухвалювати відповідальні рішення та забезпечувати безпеку громадян. Стресові реакції, що виникають унаслідок постійної загрози, перевантаження, емоційних втрат та обмеженості ресурсів, потребують системного аналізу та комплексного підходу до їх подолання. Розбудова ефективної моделі психологічної підтримки має спиратися на поєднання індивідуальних і колективних стратегій, професійного супроводу та змін в управлінських підходах.

It is noted that the psycho-emotional stability of police officers in conditions of military conflict is a key factor in their professional effectiveness, ability to make responsible decisions and ensure the safety of citizens. Stress reactions that arise as a result of constant threat, overload, emotional losses and limited resources require systematic analysis and a comprehensive approach to overcoming them. The development of an effective model of psychological support should be based on a combination of individual and collective strategies, professional support and changes in management approaches.
Keywords: юридична психологія; поліцейські; стрес; стресостійкість; подолання стресу; умови воєнного стану; legal psychology; police officers; stress; stress tolerance; stress management; martial law conditions