Управлінська компетентність як професійно значуща якість особистості офіцерів поліції та її формування в умовах воєнного стану - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 24-28, 2024)
Наголошено, що формування управлінської компетентності як професійно значущої якості особистості майбутнього офіцера поліції передбачає формування і розвиток не тільки певних знань, умінь, навичок і якостей особистості, а й ціннісних орієнтацій як складників управлінської компетентності. До перспективних та ефективних методів формування умінь, навичок і ціннісних орієнтацій треба віднести тренінги, заняття з елементами тренінгу, практичні заняття у формі поліцейського квесту.

It is emphasized that the formation of managerial competence as a professionally significant personality quality of the future police officer involves the formation and development of not only certain knowledge, abilities, skills and personal qualities, but also value orientations as components of managerial competence. Promising and effective methods of forming abilities, skills and value orientations include trainings, classes with training elements, and practical classes in the form of a police quest.

Отмечено, что формирование управленческой компетентности как профессионально значимого качества личности будущего офицера полиции предполагает формирование и развитие не только знаний, умений, навыков и качеств личности, но и ценностных ориентаций как составляющих управленческой компетентности. К перспективным и эффективным методам формирования умений, навыков и ценностных ориентаций следует отнести тренинги, занятия с элементами тренинга, практические занятия в форме полицейского квеста.
Keywords: управлінська компетентність; managerial competence; управленческая компетентность; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; офіцер поліції; police officer; офицер полиции; воєнний стан; martial law; военное положение