Система суб’єктів протидії корупційним проявам в Україні - Музичук, Е. О.; Muzychuk, E. O. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 398-400, 2024)
Відзначено, що подолання корупції є складним і тривалим процесом, що вимагає системного підходу та постійного вдосконалення. Недоліки існуючої системи суб'єктів протидії корупційним проявам в Україні потребують комплексного вирішення, що включає покращення координації, забезпечення незалежності, реформування судової системи, підвищення ступеня захищеності викривачів.

It was noted that overcoming corruption is a complex and long-term process that requires a systematic approach and constant improvement. The shortcomings of the existing system of entities for countering corruption manifestations in Ukraine require a comprehensive solution, which includes improving coordination, ensuring independence, and reforming the judiciary systems, increasing the degree of protection of whistleblowers.

Отмечено, что преодоление коррупции является сложным и длительным процессом, требующим системного подхода и постоянного усовершенствования. Недостатки существующей системы субъектов противодействия коррупционным проявлениям в Украине нуждаются в комплексном решении, включающем улучшение координации, обеспечение независимости, реформирование судебной системы, повышение степени защищенности обличителей.
Keywords: корупція; корупційні прояви; суб’єкти протидії корупційним проявам; corruption; manifestations of corruption; subjects of counteraction to manifestations of corruption; коррупция; коррупционные проявления; субъекты противодействия коррупционным проявлениям