Класифікація та особливості смертної кари у Стародавньому Римі - Логвиненко, Є. С.; Lohvynenko, Ye. S.; Логвиненко (Велика) Євгенія Сергіївна (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Харків, 13 лист. 2015 р.). – Харків : ХНУВС, 2015. – С. 172-174, 2015)
Показано що, вища міра покарання за порушення звичаїв, традицій та законів була розповсюджена у Стародавньому Римі.

It is shown that the death penalty for violation of customs, traditions and laws was common in Ancient Rome.

Показано что, высшая мера наказания за нарушение обычаев, традиций и законов была распространена в Древнем Риме.
Classification and features of the death penalty in Ancient Rome
Keywords: Стародавній Рим; смертна кара; класифікація; Древний Рим; смертная казнь; классификация; Ancient Rome; death penalty; classification; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Держава і право. State and Law. Государство и право; Історія. History. История; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации