Співвідношення актів цивільного законодавства і договору у сфері спадкування - Кухарєв, О. Є.; Kukharev, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2086-9179 (Підприємництво, господарство і право. - 2017. - № 5. - С. 25-28, 2017)
Стаття присвячена визначенню співвідношення актів цивільного законодавства і договору у спадкових правовідносинах. Наголошено, що у відносинах посмертного наступництва переважає імперативне регулювання. Обґрунтовано позицію щодо обмеженого застосування договору у сфері спадкування. Пропонується закріпити у Книзі 6 Цивільного кодексу України спеціальну статтю, що регулюватиме застосування договору у спадкових правовідносинах з урахуванням їх специфіки.

The article deals with the correlation of civil legislation and hereditary contract. It is emphasized that a mandatory regulation prevails in relations of posthumous succession. The point of view as to limited application of a contract in the field of inheritance is grounded. A special article is proposed to assign in the Book 6 of the Civil Code of Ukraine, which will regulate the contract application in hereditary legal relations taking into account their specifics.

Статья посвящена определению соотношения актов гражданского законодательства и договора в наследственных правоотношениях. Отмечено, что в отношениях посмертного преемства преобладает императивное регулирование. Обоснована позиция об ограниченном применении договора в сфере наследования. Предлагается закрепить в Книге 6 Гражданского кодекса Украины специальную статью, регулирующую применение договора в наследственных отношениях с учетом их специфики.
Кухарєв, О. Співвідношення актів цивільного законодавства і договору у сфері спадкування / Олександр Кухарєв // Підприємництво, господарство і право. – 2017. – № 5. - С. 25-28.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; спадкування; спадкове правонаступництво; договір; імперативність; диспозитивність; inheritance; succession; contract; mandatory nature; dispositivity; наследование; наследственное правопреемство; договор; императивность; диспозитивность