Декриміналізація кримінально-карної складової за придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації - Хлопов, А. О.; Khlopov, A. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 184-189, 2019)
Наголошено на необхідності переглянути положення ст. 359 КК України. Доцільним вважається декриміналізація діяльності передбаченої за придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, шляхом перенесення зазначених положень у категорії адміністративних проступків. Для цього необхідно внести зміни до статті 195-5 КУпАП України.

The need to review the provisions of Art. 359 of the Criminal Code of Ukraine. It is considered expedient to decriminalize the activity provided for the purchase and sale of special technical means of covertly obtaining information, by transferring the specified provisions to the category of administrative misdemeanors. For this, it is necessary to amend Article 195-5 of the Administrative Code of Ukraine.

Отмечено необходимость пересмотреть положения ст. 359 УК Украины. Целесообразным считается декриминализация деятельности предусмотренной за приобретение и сбыт специальных технических средств негласного получения информации путем перенесения указанных положений в категории административных проступков. Для этого необходимо внести изменения в статью 195-5 КУоАП Украины.
Хлопов, А. О. Декриміналізація кримінально-карної складової за придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації / Артем Олександрович Хлопов // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 184-189.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації; special technical means of private getting of information; специальные технические средства негласного получения информации; незаконне поводження зі спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації; illegal handling of special technical means of secretly obtaining information; незаконное обращение со специальными техническими средствами негласного получения информации; відповідальність; responsibility; ответственность; декриміналізація; decriminalization; декриминализация; придбання; збут