Громадські об`єднання як інститут громадянського суспільства - Жильнікова, Н.Д.; Zhylnikova, N.D. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2013. - Вип. 23, ч. 2, т. 1. - С. 26-31., 2013)
Стаття присвячена вивченню громадських організацій як структурного елементу у громадянському суспільстві. Представлено критерії оцінки ефективності функціонування громадських організацій в Україні. Проаналізовані основні конституційні аспекти регулювання права на об’єднання. Розглянуті умови функціонування некомерційних організацій в Україні, зарубіжних країнах. Проаналізоване законодавство України щодо особливостей діяльності громадських об’єднань в Україні.

The article is devoted to studying of public organizations as structural elements in the Ukrainian society. The criteria for evaluating effectiveness of public organizations in Ukraine are represented. The content, guarantees of the right to association realization have been analyzed. Surrounding of noncommercial organizations in Ukraine and other countries is described. Role of the third sector in favoring sustainable development of a society is stipulated. Particular attention was paid to functioning of public associations.

Статья посвящена изучению общественных организаций как структурного элемента в гражданском обществе. Представлены критерии оценки эффективности функционирования общественных организаций в Украине. Дан анализ основных конституционны аспектов регулирования права на объединение. Описаны условия функционирования организаций в Украине и зарубежных странах. Проанализировано законодательство Украины относительно особенностей деятельности общественных объединений в Украине.
Public organizations as civil society institute
Жильнікова Н. Д. Громадські об`єднання як інститут громадянського суспільства / Н. Д. Жильнікова // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2013. - Вип. 23, ч. 2, т. 1. - С. 26-31.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; право на об’єднання; громадські організації; неурядові громадські організації; некомерційні громадські організації; громадянське суспільство; «третій сектор»; конституційно-правове регулювання; міжнародні документи; право на объединение; общественные организации; неправительственные общественные организации; некоммерческая организация; гражданское общество; «третий сектор»; конституционно-правовое регулирование; международные документы; right to unite; public organization; non-government organizations; noncommercial organization; civil society; «third sector»; constitutional and legal regulation; international documents